Marktdag in opmaat naar aanbesteding in 2022

22-10-2021

Provincie Gelderland besteedt in 2022 de aanleg en exploitatie van de Railterminal Gelderland aan. In de voorbereiding hierop organiseerden we op 12 oktober 2021 een marktdag voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aanleg en exploitatie van de railterminal én die in staat zijn om hierin een dragende rol te spelen.

Zinvol om dit nu al te doen
Er waren ongeveer twintig bedrijven aanwezig om de drie presentaties aan te horen over het inpassingsplan en vergunningen, zeilend binnenrijden en de toelichting op de aanbesteding. De provincie en ProRail gingen verder met de aanwezigen in gesprek over de uitgangspunten voor de aanleg, de kaders voor de exploitatie op de terminal, de procedures, de aansluiting op de Betuweroute en de overeenkomst die de provincie wil afsluiten. Met deze informatie kunnen geïnteresseerde marktpartijen zich voorbereiden op de aanbesteding in 2022.

De aanwezige marktpartijen vonden het zinvol om de bijeenkomst bij te wonen. “Het is goed om nu al de benodigde informatie tot ons te nemen en alvast contact te leggen met andere partijen waarmee we mogelijk een consortium kunnen vormen”, aldus een van de aanwezigen.

Hieronder vindt u de presentaties en het verslag:

Bekijk hieronder het (Engelstalige) videoverslag:

 

Dit is een bericht van de Provincie Gelderland.

Terug naar nieuwsoverzicht